top of page

Just nu

...tar vi fram föreställningen Saturnus Svanesång, sätter vi ihop en workshop i IMPROGESTALT® med Eva Wendt, laddar vi för Malmö Scenfest samt vidareutvecklar vårt arbete i binauralt ljud. 

Science Museum Space Exploration
b6a2f184715814jb87a741ee0b4941d532.png
Copy of _B8A0350.jpeg
_B8A0363(1).jpeg
Malmö Scenkväll at Lodgatan 2023.jpg
img_20230118_135322 2(5).png
DEMO(2).png
DEMO(3).png

Saturnus Svanesång

Saturnus Svanesång är en omslutande föreställning där publiken blir delaktig i en rituell upplevelse.

 

Föreställningen låter de som deltar uppleva en samexistens med varandra samtidigt som de får möjlighet att utforska idén om att själva simultant existera i olika dimensioner.​

 

Genom berätteri, koordinerade rörelser och sinnliga intryck undersöker vi hur kvantfysikens teori om partiklars symmetriska samexistens, också kan gälla människor. 

 

Premiär hösten 2023.

____________________

Workshop i IMPROGESTALT® ​med Eva Wendt

 

De senaste åren har Teater InSite arbetat tillsammans med regissör och Gestaltterapeut Eva Wendt. Hennes metod ɪᴍᴘʀᴏɢᴇꜱᴛᴀʟᴛ® kombinerar improvisation, textarbete, rörelse och Gestaltmetod. Metoden syftar till att öka lust, mod och relationell medvetenhet i det sceniska arbetet.

I ɪᴍᴘʀᴏɢᴇꜱᴛᴀʟᴛ® skapar leken och experimenterandet, kombinerat med det fördjupat personliga arbetet, förutsättningar för ett friare och bredare spektrum av uttryck. Kursen erbjuder möjlighet till lek med personlig stil, styrkor och begränsningar. Det improvisatoriska greppet manar fram närvaro och ett tillitsfullt varande på scen och bjuder in åskådaren att dela den sceniska upplevelsen.


Den 20-22 mars erbjuder vi en workshop i ɪᴍᴘʀᴏɢᴇꜱᴛᴀʟᴛ® för professionella scenkonstnärer.

Anmälan görs till Eva Wendt på eva@co-act.se
Swisha därefter en avgift på 200 kr till 0707409214
Avgiften går till lunch och fika

Sista ansökningsdag 𝟲/𝟯

Antal platser: 12

Obs! Viktigt att du kan närvara alla dagar

Plats: Teaterhögskolan i Malmö

Datum: 20-22 mars (måndag-onsdag)

Tid: 09:00-16:00 

 

____________________

 

Malmö Scenfest

Den 25 mars är det återigen dags för Malmö Scenfest!
På Lodgatan 3b har ni möjlighet att mingla med tre scenkonstgrupper:

Teater InSite, Bombina Bombast och Södra Communityteatern.

Kom och samtala om kulturens villkor, smaka på våra olika projekt, bygg din drömteater i Lego, gå på filmvisning, drick bubbel och umgås i våra spännande lokaler.

Vi har öppet kl. 19:30-22:00. Ingen föranmälan krävs.

 

____________________

Binauralt ljud

 

Genom Region Skåne och Inter Arts Center fick aktörer inom scenkonst och performance möjlighet att utforska och pröva nya sätt att arbeta med berättande genom digital teknik.

Utlysningen "Digitaliseringens möjligheter för nya konstnärliga metoder, tekniker och uttryck" gav Insite möjlighet att djupdyka i omslutande 3D-ljud, besöka Multisensory Experience Lab i Köpenhamn och skapa testet DEMO.

Under 2023 kommer vi att arbeta vid
are med binaualt ljud i upplevelser som placerar osynliga karaktärer i rumsligheter tillsammans med deltagare, för att undersöka hur en plats kan förhöjas genom ljud, doft och scenografi.

bottom of page