top of page

I cry to the sea

Tre människor och ett piano på en flotte. I efterdyningarna av klimatkatastrofen flyr de tillsammans mot en möjlig framtid.

Klimatförändring – vår tids ödesfråga. Vi är problemet och samtidigt lösningen.

I Cry to the Sea är en 45 minuter lång vokalperformance ,som spelas på en flotte i vattnet. Ett dramatiskt och poetisk utforskande av människans motsägelsefulla sätt att förhålla sig till klimathotet.

Tre människor färdas på en flotte i efterdyningarna av en katastrof. De letar efter den enas barn som försvann i en flyende människoström. I cry to the sea är en berättelse om att försöka ta sig ur förödande vanor som man byggt hela sina liv på och att inte ha någon aning om var man ska börja. Som handlingsförlamade superhjältar står vi på randen av en ny tid – och vet att förändringen måste komma NU.
I December 2015 hålls en klimatkonferens som FNs klimatpanel anser vara avgörande om världssamhället ska ha någon förhoppning om att begränsa ökningen av jordens medeltemperatur till 2 grader. Om detta ska vi komma överens – i år. Just nu ökar världens koldioxidutsläpp varje år och vi siktar mot 4-6 graders temperaturhöjning inom de kommande hundra åren. Tidigare i jordens historia – då medeltemperatur faktiskt var 6 grader högre än idag – låg havsnivån 25 meter högre än dagens.
Eller är det bara propaganda? Vi kanske ska vänta och se.

I samarbete med den klassiska kompositören Ulrika Emanuelsson och dramatiker Isabel Cruz Liljegren förenar vi klassisk musik, teater, performance och gatukonst för att ge vår tids ödesfråga plats i det offentliga rummet.

I cry to the sea
  Idé och regi
  Ragna Wei

  Medregissör
  Nina Jemth

  Manus
  Isabel Cruz Liljegren

  Komposition
  Ulrika Emanuelsson

  Kostym
  Anna Dolata

  Ljuddesign
  Jonas Åkesson

  Mask
  Agnes Kenttä

  Rekvisitör
  Karolin Ivarsson

  Bygg
  Erik Vestman

  Tekniker
  Emil Eklundh Odler

  Producent
  Sigrid Landström Petersén

  Foto
  Ilkka Häikiö och Bartosz Nalezinski

  Skådespelare
  Nina Jemth

  Sångare
  Sofia Söderberg Eberhardt

  Pianist
  David Sarosi
bottom of page