top of page

Dödsdansen 3.0

En plats från en svunnen tid väcks åter till liv i ett omslutande verk där gränsen mellan aktörer och publik suddas ut och en gemensam festmåltid dukas upp!

Vi bjuder nu in till en gemensam fest i det klassiska relationsdramat av August Strindberg.

Tre skådespelare, en tekniker och en kock intar tillsammans med er i publiken en festlokalen, där vi skapar Alice och Edgars silverbröllopsfest. Vi möter deras äktenskaps vedermödor och prövningar, rädslor och förhoppningar under kvällens gång. Berättelser kommer upp till ytan igen. De gamla invanda mönstren mellan Alice och Edgar bryts upp, ur sitt dödläge, när deras vän Kurt efter många års frånvaro anländer.

Vi ger er en modern uppsättning av vår tid, en klassiker på ett nytt och inbjudande vis. Med skådespelare från tre nordiska länder ger vi ett nordiskt tema och undersöker våra gemensamma och olika traditioner kring Silverbröllop och fest.

Dödsdansen är ett samarbetsprojekt mellan Teater InSite från Sverige, Teatergrad från Danmark och Teater TVAZZ från Färöarna.

De tre scenkonstgrupperna möttes på festivalen ”Nordic Performing Art Days” på Färöarna 2016, vars tema kretsade kring nya, interaktiva och innovativa sätt att möta publik. Ett tema som också sammanförde de grupperna.

Teaterupplevelse med mat & dryck

Som gäst till Alice och Edgars Silverbröllop tar ni med en gåva i form av en vegetabilisk ingrediens, som exempelvis ett knippe morötter, en handfull potatis eller en kålrot. Ingredienserna tillreds under dramats gång av en kock och kanske får ni också smaka.

Dödsdansen 3.0
  Regi
  Pelle Nordhøj Kann (Dk)

  Dramaturg
  Sosha Teperowska (Dk)

  Rumsdesign och föreställningsteknik
  Ilkka Häikiö (Sv)

  Kock
  Miia Suhonen (Sv)

  Ansvarig producent
  Erika Lundvall (Sv)

  Foto
  Per Morten Abrahamsen

  Skådespelare
  Gunnvá Zachariasen (Fo), Ulver Skuli Abildgaard (Dk), Matthias Hahne Thorbjörnsson (Sv)
bottom of page